Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

De auteur

De Hans Mauritz is een ondernemer maar bovenal een researcher pur sang. Sinds 1984 bestiert hij een uitgeverij, aanvankelijk van periodieken en de laaste jaren van boeken. De afgelopen vijf jaar deed hij onderzoek naar de moord op de vermogende zakenman Ran Biemans, die een groot deel van zijn miljoenen met drugshandel bleek te hebben vergaard. Het resulteerde in de bestseller "De Oordopjesmoord", waarin hij niet alleen de moord op Biemans oploste, maar ook die van Tinka van Rooij. In de laatste zaak veroordeelde Justitie  ten onrechte Arno Norbart als hoofddader, terwijl de opdrachtgever en huurmoordenaar van Tinka nog steeds vrij rondlopen. Norbart nam het hoofddaderschap op zich omdat de opdrachtgever dreigde zijn ouders te vermoorden.

 

Al twee jaar werkt Mauritz  samen met co-auteur Wilhelm D. Ites aan een schandaalboek over Peter R. de Vries waarin gepland een uitgebreid hoofdstuk over de rol van de Vries in de Vaatstra-zaak. Reden waarom Mauritz in de zomer van 2013 Vaatstra-kenner Wim Dankbaar benaderde wiens publicaties over de Vaatstra-zaak hij al jaren volgde.Vanaf dat moment ontstond het idee om naar aanleiding van de talloze weblog-publicaties van Dankbaar over de zaak Vaatstra te vervatten in een alles onthullend boek. In eerste instantie om het namens Dankbaar uit te geven maar naar mate de beide schrijvers meer en meer met elkaar optrokken en tijdens de vele onderzoekingen tot de 'killing scoop' kwamen werd besloten het boek in co-auteurschap te publiceren.

 

 

In de zomer van 2014, kort na het uitkomen van het boek, kwam het tot een breuk tussen beide auteurs en nam Novio Media Uitgevers afscheid van Dankbaar nadat deze een aantal voor het boek en de uitgever schadelijke acties op touw had gezet. Het 'ontslag' van Dankbaar leidde tot een bizar smaadoffensief jegens Mauritz dat grote schade heeft berokkend aan de Vaatstra-zaak als wel aan de uitgever en Mauritz zelf.

 

De aanstaande derde, herziene druk zal worden uitgegeven onder het auteurschap Mauritz waarbij in de colofon een uitgebeide opsomming en verantwoording wordt geven van en over een selecte club van medeonderzoekers met wie Mauritz (februari 2015)  tot een nieuwe, allesonthullende ontknoping kwam. Deze scoop is vervat in de derde druk en tevens herziene uitgave met de Titel 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra, deel II'

 

Mauritz hanteert onorthodoxe en anticyclische onderzoeksmethoden. De combinatie met Dankbaar's research leverde aanvankelijk een gouden samenwerking op, resulterend in de eerste en tweede druk, dat uiteindelijk - toen al -  met harde bewijzen en al, het ware, schokkende verhaal blootlegt.

 

 

Bestelt u het boek vanaf deze site, via de on line boekwinkels of via de reguliere boekhandel dan krijgt u (vanaf besteldatum 23 februari 2015) de derde druk, de herziene uitgave, geleverd !!!

 

 

 

Een preview over het aanstaande boek (Maart 2015 over Peter R. de Vries, 'De Misdadige Misdaadverslaggever' vindt u op : DeMisdadigeMisdaadverslaggever.nl

 

 

 

W.J. (Wim) Dankbaar (co-auteur eerste en tweede druk)

 

Wim Dankbaar richtte in 1989 na een korte carrierre als verkoper van computers, met twee vrienden zijn eigen bedrijf op in computerrandapparatuur. In 1998 vond hij het welletjes en liet hij zich uitkopen. Zijn partners zetten de onderneming voort onder de naam Freecom. Vervolgens was hij betrokken bij het management van twee startups, onder meer een bedrijf dat via Internet financiële informatie over beursgenoteerde bedrijven aanlevert. Na 2002 stortte hij zich op zijn passie: Het onderzoek naar de moord op John F. Kennedy. Hij produceerde documentaires, schreef een boek en onderhoudt de website JFKmurdersolved.com. Onder meer interviewde  hij James Files, de man die heeft bekend het fatale schot op JFK vanaf de "grassy knoll" te hebben gevuurd. De docu werd ook in Nederland uitgezonden in een uitzending van Peter R. de Vries, nog steeds de een na best bekeken uitzending binnen de format van de Vries. In oktober 2013 sloot hij een deal met een Amerikaanse televisieproducent om zijn JFK specials in de Amerikaanse huiskamers te brengen. Eind mei 2014 wordt de documentaire / film door een bekende broadcaster nation wide uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Wim wordt gefascineerd door situaties waarin overheden hun eigen volk bedriegen. Vanuit die motivatie raakte hij ook betrokken bij het particuliere onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra.

 

 

 

Eerder verschenen boeken van auteur J. Hans Mauritz en in het geval van 'De Misdadige Misdaadverslaggever' en de heruitgave van 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra' en het aanstaande 'Tuig in Toga', Wilhelm D. Ites:

 

 

 

 

 

 Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra (eerste en tweede druk

 

 

 

Auteurs: J. Hans Mauritz en Wim Dankbaar

 

Verschenen in mei 2014

 

Uitgever: Novio Media Uitgevers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra, Deel II' (nov. 2015)

 

 

 

Verschijnt eind november 2015 (derde druk, herziene uitgave)

 

Mei 2014 (eerste en tweede druk, reeds verschenen)

 

Auteurs: J. Hans Mauritz en Wilhelm D. Ites

 

Meer info op : www.HetVerbodenDagboek.nl

 

Uitgever: Novio Media Uitgevers ( www.Novio-Media.nl )

 

 

 

 

 

'De Misdadige Misdaadverslaggever' (december 2015)

Peter R. de V., onderzocht, aangeklaagd en ontmaskerd

 

 

 

Auteurs: Wilhelm D. Ites en J. Hans Mauritz

 

Meer info op : www.DeMisdadigeMisdaadverslaggever.nl

 

Uitgever: Ridder BV en Buro Heusing (www.Heusing.nl) in joint venture met

 

Novio Media Uitgevers ( www.Novio-Media.nl )

 

 

 

 

 

 

 

'De Oordopjesmoord'

 

December 2012

 

Auteur: J. Hans Mauritz

 

Meer info op : www.DeOordopjesmoord.nl

 

Uitgever: Novio Media Uitgevers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 'Tuig in Toga'

 

Maart 2016

 

Auteurs: Wilhelm D. Ites en J. Hans Mauritz

 

Meer info op: TuigInToga.nl

 

Uitgever: Novio Media Uitgevers i.s.w. Ridder BV en Bureau Heusing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                 

 

 

De uitgever

Eerder verschenen boeken van auteur J. Hans Mauritz en in het geval van 'De Misdadige Misdaadverslaggever' en de heruitgave van 'Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra' en het 

 

 Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra (eerste en tweede druk

 Auteurs: J. Hans Mauritz en Wim Dankbaar

 

Verschenen in mei 2014

 

Uitgever: Novio Media Uitgevers

 Meer info op : www.HetVerbodenDagboek.nl

 

Uitgever: Novio Media Uitgevers ( www.Novio-Media.nl )

 

'De Oordopjesmoord'

 

December 2012

 

Auteur: J. Hans Mauritz

 

Meer info op : www.DeOordopjesmoord.nl

 

Uitgever: Novio Media Uitgevers